Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Om oss

Så funkar Rädda mat

Rädda mat är till för dig som är kund hos Martin & Servera men som inte handlar via vår e-handel. På den här sajten har du tillgång till att rädda mat och göra bra klipp. Produkterna släpps samtidigt både på den här sajten och i e-handeln, så att alla får samma chans att vara med och rädda mat och andra produkter.
Här nedan kan du läsa mer om hur vår utförsäljningslista Rädda mat fungerar.

Hur fungerar Rädda mat?

Vi arbetar ständigt för att effektivisera våra processer och som ytterligare ett steg i vårt arbete mot att minska svinnet i livsmedelskedjan har vi nu tagit fram Rädda mat. Artiklarna som finns att beställa är nära sitt bäst före-datum eller har små skönhetsfel, men är fortfarande fullt dugliga.

Vem har tillgång till Rädda mat?

Utförsäljningslistan Rädda mat är till för dig som är kund hos Martin & Servera men inte har tillgång till vår e-handel. Du kanske är en kund som arbetar i ett skolkök eller ett centralkök, eller handlar dina varor från oss via en egen inköpsportal. 

Du kan som privatperson inte handla på Rädda mat i dagsläget.

Kan jag som kund med tillgång till er e-handel också handla här?

Som kund med tillgång till e-handeln använder du dig i stället av funktionen Utförsäljningslistan direkt i e-handeln. Samma varor som finns på utförsäljningslistan finns också här.

Vad innebär Bäst före?

På produktkortet på artiklar som ligger ute till försäljning på Rädda mat kan du som kund se ett datum för Bäst före alternativt Sista förbrukningsdag. När datum för Bäst före eller Sista förbrukningdag har passerat plockas artikeln bort från sajten och du kan inte längre beställa den. Du kan dock fortfarande få en artikel, vars bäst före-datum har passerat, levererad. 

En artikel vars bäst före-datum passerat kan vara fullt ätbar. Kvaliteten kan dock ha förändrats och det är just det ett bäst före-datum innebär; till vilket datum livsmedlet förväntas behålla sin kvalitet, det vill säga smak, färg, krispighet, spänstighet och tuggmotstånd.*

Kan du tillaga och servera din vara? Ta hjälp av dina sinnen; titta, lukta, smaka.

Sista förbrukningsdag då?

En vara med ett passerat bäst före-datum kan alltså vara helt ok att förtära. Det är däremot inte en vara vars datum för sista förbrukningsdag passerat. Artikeln kanske inte längre är säker att förtäras och får därför inte säljas då den kan vara hälsofarlig.

Om du beställt en artikel av oss som passerat sin sista förbrukningsdag när det är dags för din leverans, så restar vi artikeln.


Hur prissätts artiklarna på sajten?

Artiklarna på Rädda mat är nedsatta i pris. Priset baseras på hur lång hållbarhet produkten har eller vilket skick artikeln är i och det är ordertillfällets pris som gäller.
Priserna är nettopriser och inga andra rabatter eller eventuella bonusar lämnas på dessa priser.

Artikelinformation

På samtliga artiklar som finns tillgängliga för försäljning på sajten kan du se:
  • Varans bäst före-datum alternativt sista förbrukningsdag
  • Hur mycket av varje artikel som finns i lager och när saldot senast uppdaterades
  • Varumärke/leverantör
  • Ursprungsland 
På vissa artiklar finns även ytterligare information, så som eventuella skönhetsfel, som blir synlig om du klickar på Visa information under lagersaldo.

Returnera en artikel

Om din mottagna artikel inte skulle gå att använda, så kontakta kundtjänst. Kundtjänst avgör om artikeln ska returneras eller kasseras, därefter görs en kreditering.

Vi ersätter inte utförsäljningsartiklar med en annan artikel till samma pris.

Läs mer

Hjälp

Kontakt & hjälp

Har du frågor eller vill du komma i kontakt med oss? Här på vår våra kontakt- och hjälpsidor hittar du  kontaktuppgifter till kundtjänst, våra lager och säljkontor. Det går även bra att kontakta oss via formuläret här på sidan. Du kan också se svar på de vanligaste frågorna som vi får.
Om oss

Rädda matvaror och bidra till att vi tillsammans minskar matsvinnet

Som kund till Martin & Servera har du möjligheten att rädda mat - och andra produkter - från att bli svinn. Vårt mål är att halvera matsvinnet i vår verksamhet till 2025. På den här sajten kan du som inte handlar via vår e-handel vara med och rädda mat och göra bra klipp. Vi uppdaterar kontinuerligt med nya erbjudanden. Om du är kund till oss och handlar via e-handeln räddar du mat och gör klipp genom att gå till martinservera.se och loggar in som vanligt.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.